Občasník smutného kozorožca

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Pán Boh alebo Mojžiš musel byť nadrbaný

Úryvky z Leviticusu

O racionálnej výžive

Zo všetkých zvierat na zemi smiete jesť tieto živočíchy: Všetko, čo má rozdelené kopytá tak, že sú kopytá rozpoltené úplne, prežúvavce medzi zvieratami, tie smiete jesť. Ale z prežúvavcov a z tých, ktoré majú rozdelené kopytá, nesmiete jesť ťavu, ktorá je síce prežúvavec, ale nemá rozdelené kopytá; prasa, ktoré síce má rozdelené kopytá, ale neprežúva.

O zdravotnej starostlivosti

Keď sa niekomu objaví na koži otok alebo vyrážka či belavá škvrna a na jeho koži bude príznak malomocenstva, bude privedený ku kňazovi. Kňaž mu prehliadne postihnuté miesto na koži. Keď chĺpky na postihnutom mieste zbeleli a ono je napohľad hlbšie ako okolná koža, je postihnutý malomocenstvom.

O sexuálnej hygiene

Muž, ktorý mal výron semena, omyje si celé telo vodou a bude nečistý až do večera. Každý odev a všetko kožené, na čom ulpie výron semena, bude vyprané vo vode a zostane nečisté až do večera.

Keď má žena výtok, totiž svoj pravidelný krvavý výtok, bude v období svojho krvácania nečistá sedem dní. Každý, kto by sa jej dotkol, bude nečistý do večera. Ak s ňou bude muž obcovať a ulpie na ňom jej krvácanie, bude nečistý sedem dní.

O láske k zvieratám

Nebudeš obcovať so žiadnym dobytkom. Ani žena sa nepostaví pred dobytok, aby sa s nim párila. Je to zvrhlosť.

O výchovnom aspekte trestu

Keď niekto zmrzačí svojho blížneho, bude mu spôsobené, čo sám spôsobil: zlomenina za zlomeninu, oko za oko, zub za zub; ako zmrzačil človeka, tak nech sa stane jemu.

Keď si tak toto čítam, tak akurát neviem, ktorý z tých dvoch bol viacej nadrbaný. Viete o kom hovorím?


Zo života | stály odkaz

Komentáre

Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014