Občasník smutného kozorožca

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Na zápchu sú dobré noviny

Tento jav som za posledný mesiac nezažil, a už som ani neveril, že existuje.

    15 kilometrov, 60 minút, spotreba 12 litrov nafty na 100 km. To je moja dnešná bilancia cesty autom z práce domov. Nuž áno, pražská doprava je hrozná. Obvykle mi cesta trvá 35 - 40 minút, čo je tak akurát na vypočutie jedného dobrého CD. Každá minúta nad túto hranicu mi už ale začína dvíhať adrenalín. A hold,  niekedy sa to stane. Stačí jeden malý ťukes, niekedy aj mimo mojej trasy, a doprava skomíra.

Tak tomu bolo aj dnes. Keď som už tušil, že sa niečo deje, keďže na ceste tesne po opustení firemnej garáže som stál bez pohnutia 2-3 minúty.  Po ďalších 10 minútach som sa rozhodol, že skúsim trasu B. A bum...trasa B bola ucpaná ešte viac (teda aspoň na pohľad). Zásada číslo 1, ktorú často porušujem - keď si v zápche, zostaň v nej, inde to nebude lepšie. Takže po 10 minútach som sa vrátil na trasu A, a po pol hodinke od výjazdu z garáže som už bol na mieste, kde som trasu A pôvodne opustil. Skvelá taktika.

V takejto chvíli si väčšinou poviem - ok, prečítam si počas jazdy noviny (myslím, že toto zatiaľ zakázané nie je, na rozdiel od nebezpečnejšieho držania mobilov), ušetrím tým čas strávený nad novinami po večeri. Prvá strana ide v pohode (Maďari robia v Budapešti bordel, mimochodom,  nie je za tým všetkým hurhajom SNS?), rovnako aj druhá (nejaká nuda o zostavovaní vlády v ČR). A potom konečne narazím na článok, ktorý má zaujme a začítam sa. A v tom, kolóna sa začína hýbať. Síce pomaly, ale hýbať, takže s čítaním je problém. Na chvíľku sa pristihnem pri tom, že chcem, aby premávka opäť na chvíľku zamrzla, nech môžem dočítať článok (pripúšťam, že toto želanie má mierne patologický nádych). Psi štekajú, karavána ide ďalej. A článok (tento bol o Ficovi, ako Vám ide zdvihnúť odvody na sociálne a meniť odvody do II.piliera) nie a nie dočítať. Prichádza semafor, zastavujeme...uf, hltám rýchlo slová...zelená sa však predvádza a púšťa nás už o pár sekúnd ďalej. A čuduj sa svete, chytáme zelenú vlnu. Tento jav som za posledný mesiac nezažil, a už som ani neveril, že existuje.

Predo mnou sa otvárajú druhé garážové dvere. Článok zostal nedočítaný. Keďže som však už tento scenár zažil niekoľkokrát, je tu jasné poučenie - ak si v zápche vyber si noviny, nájdi si zaujímavý článok, a budeš doma raz - dva. Samozrejme len v prípade, že pri tom nepobozkáš auto pred sebou, čo by asi to cestovanie trošičku predĺžilo. Ale na druhej strane, získal by si možno nového priateľa a mohli by ste spolu chodiť do fitneska ;o).

    

Zo života | stály odkaz

Komentáre

  1. skvele.. :)
    ja sa takto citim, ked mam rozcitanu dobru knihu. vtedy vzdy lutujem, ze nie je dlhsia doba cakania na cervenej. :)
    publikované: 21.09.2006 08:33:12 | autor: malazaba (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. ;-)
    opat super clanok...veru, ak chces, aby sa nejaka situacia "pohla", musis sa tvarit, ze Ti to je jedno, ved Ty mozes zatial robit aj nieco ine..no a ta situacia sa pohne,lebo Ti to nedopraje, aby si sa na to pozrel takto s nadhladom namiesto rozculovania;-)
    publikované: 21.09.2006 13:57:35 | autor: angie (e-mail, web, neautorizovaný)
  3. :) pekné
    ale prečože sa od nás slovače tvojej zrejme rodnej dištancuješ, vari tebe už Fico nič nedvihne ani nepoloží? Ešte že si rodnuju reč nezabyl sabaka(od slovesa zabyť - zabudnúť) :)))
    publikované: 21.09.2006 16:05:20 | autor: Terreza (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014