Občasník smutného kozorožca

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

PÍTR, JU ŠUD HEF TU

A keďže na športke málokedy chytím viac ako dve čísla, nezostáva nič iné, len ďalej makať.

Nedávno som čítal, že muži po tridsiatke čelia veľkému kariérnemu tlaku. Inými slovami, do dôchodku ďaleko a mládež sa už tlačí na naše miesta. Hoci nie som kariérny typ, fakt je ten, že mám celkom prestížne a vcelku dobre platené miesto v jednej solídnej firme. Lenže čím ďalej, tým častejšie si kladiem otázku, ako to tých ďalších takmer 30 rokov do dôchodku vydržím, keď už teraz mi pracovanie sem tam lezie pekne na nervy.

Kdeže sú tie časy, keď som bol ešte mláďa bez záväzkov odhodlaný na čokolvek. Tým čokolvek myslím napríklad aj presťahovanie sa do Bratislavy kvôli 5 tisíc korunám hrubého (pravda, bolo to v roku 1993, ale ani vtedy to neboli bohvieaké peniaze). Príjem najpr pomalšie, potom rýchlejšie stúpal, vo firme som patril medzi najmladších manažérov.

Lenže roky rýchlo ubehli, a zrazu už patrím medzi služobne najstarších manažerov a v top manažmente už sedia ľudia mladší ako ja. To nehovorím zo závisti, len to tak konštatujem. Ja prácu beriem "len" ako prostriedok na zabezpečenie si slušného živobitia - nič menej, nič viac. Ambicióznosť už nejako vyprchala, avšak  pribudli nejaké záväzky - nepracujúca manželka, dieťa, hypotéka. A keďže na športke málokedy chytím viac ako dve čísla, nezostáva nič iné, len ďalej makať.

A práve včera ma nečakane prekvapil návštevou šéf môjho šéfa, že by chcel využiť príležitosť a trochu so mnou pokecať. Oznámil mi, že firma ma považuje za potencionálny káder, ale keďže mám už 35, mal by som JEJ povedať svoju predstavu, kde by som sa chcel vidieť v horizonte 3 až 5 rokov, aby mi mohla pomôcť s plánovaním kariéry. Ajajajaj...moje pokojné vody v rybníčku pracovnej pohody sa snaží niekto rozvíriť. Správna predstava by asi malal byť, že by som chcel ašpirovať na miesto finančného riaditeľa, získať nejaké skúsenosti v zahraničí...atď. Lenže ja po tomto naozaj netúžim. Dal mi 2 týždne na prednesenie mojich "vízií".

Niečo uz naznačil aj jeho prísny výraz, keď som neuvážlivo spomenul, že ja svoju kariéru neplánujem v dlhodobých horizontoch. Jeho odpoveď mi stále znie v ušiach:

"PETER, BUT YOU SHOULD HAVE TO."

 

 

 


Zo života | stály odkaz

Komentáre

  1. za vsetkym hladaj zenu
    tak je to sef, ci sefka? Nemala v umysle ta iba jednoducho pohlavne zneuzit ako Demi Moore? Co by som za to dala, keby som mohla aspirovat na miesto financneho riaditela a ziskavat skusenosti v zahranici, hmmm. No co uz, kolko ludi, tolko chuti :)))) (Takze Freud? hm:))
    publikované: 21.02.2007 12:19:44 | autor: Terreza (e-mail, web, autorizovaný)
  2. ked
    musis, tak musis...mylsim, ze nebudes mat problem predhodit mu par vizii a to, ci to tak aj bude nechaj otvorene...ved co ty vies, co ta moze stretnut...ako vravia o tri az pat rokov, no to uz mozes byt aj v inej firme i na inom poste...drzim palce...
    publikované: 21.02.2007 13:55:23 | autor: angie (e-mail, web, neautorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014