Občasník smutného kozorožca

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Žil by som v US?

    K výročiu 9/11 boli noviny zaplavené článkami o tejto smutnej udalosti, rovnako toho bola plná televízia, a tak som sa zamyslel nad tým, aký je môj všeobecný vzťah k US.

V prvom rade musím napísať, že US jednozačne rešpektujem ako svetovú veľmoc, ktorá, či sa to niekomu páči alebo nie, hýbe týmto svetom (až do doby pokým nás Číňania spolu s Indami všetkých "nepobijú" čapicami). Ale chcel by som v tejto zemi žiť? Nie, nie a ešte raz nie. Možno je to tým, že som "malý" človek. Ja si to však zdôvodňujem tým, že mi na celom americkom spôsobe života principiálne vadia 2 veci: pokrytectvo a materializmus (nie ten podľa poučiek od Marxa).

Televízna stanica CBS (alebo NBC alebo ABC - prašť jah uhoď) dostane horibilnú pokutu za to, že sa v priamom prenose pred finále Superbowlu obnaží (samozrejme nie samo) ľavé prso Janet Jackson (myslím, že rovnako by dopadlo aj to pravé). No, je to určite pre americkú populáciu šokujúcejší zážitok ako sa dívať na chlapov v prilbách a v chráničoch, ktorý sa následne pol druha hodiny naháňajú a mlátia na ihrisku. Na druhej strane sa však v US natočí suverénne najviac porno filmov na svete. Okrem toho, čo je preboha tak strašné na obnaženom prsníku? Minimálne jeden pár bolo onoho času vidieť v každej tretej slovenskej rozprávke a prežil som to bez ujmy. Má ho každá žena, stačí sa pozrieť do zrkadla, rovnako je pohľad naň bežný pre väčšinu mužov. Okrem toho sex je každodennou súčasťou bežného života väčšiny ľudí, na rozdiel od vraždenia a strielania a vybuchovania, ktoré sa na nich valí z holywoodských filmov ako aj z televízie takmer od rána do večera bez ohľadu na dennú či nočnú hodinu. Tieto scény nekazia americkú morálku respektíve duchovný vývoj mládeže???     

A čo myslím tým materializmom? Hm, to by vydalo na ďalší článok. Ako príklad by som snáď uviedol len toľko, že na polystyrénové poháre, v ktorých by ste sa niekedy chystali Američanovi servírovať horúcu kávu, nezabudnite dať pre istotu varovanie, aby si ju nelial do rozkroku, lebo by sa (si) mohol obariť. A Vy by ste boli tí, ktorí by bez tohto varovania prišli o gate (hoci nepoliate).


Zo života | stály odkaz

Komentáre

  1. hmm
    veru je to tak...rada si citam Tvoje prispevky...vies velmi dobre zachytit podstatu veci...i ked v tejto chvili som sa musela usmiat, lebo ma napadol Tvoj prispevok zo zoologickej zahrady;-) tesim sa na dalsie clanky...
    publikované: 19.09.2006 10:48:51 | autor: angie (e-mail, web, neautorizovaný)
  2. presne
    tak by som to napísala, keby som vedela :)
    publikované: 19.09.2006 17:31:05 | autor: Terreza (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014